tesla

Как Tesla се превърна в компанията, за която всички говорят

Автомобили

Едва ли има почитател на автомобилите, който да не е чувал за американската компания Tesla, предлагаща електрически коли от най-високи клас и естетика.

Творението на Илън Мъск само за няколко години успя да се превърне в онова, за което всички говорят. Иновативният подход при производството на автомобили нареди компанията сред най-разпознаваемите брандове в света. Наред с Форд, Тесла са другата американска фирма, която поддържа производството на автомобили в Щатите.

Но какво именно отличи Тесла сред останалите компании, които опитаха да наложат своите продукти и услуги през новото хилядолетие? Нека разберем.

Тесла следва линията на иновациите

Иновативният дизайн на луксозните автомобили на марката привлича милиони почитатели из целия свят. Модерната визия на колите от компанията са сякаш в унисон с онова, което мнозина намират за привлекателно – изчистени линии, внушение за класа, красота. Моделите на марката не оставят никого равнодушен – това са именно колите, които ще те накарат да се обърнеш и да ги проследиш с поглед.

От Тесла си поставят мисия, свързана с подобряването на състоянието на планетата

Интегрирането на електрическите коли на пазара безспорно е мисия с екологична насоченост. Във време, в което повече от всякога се говори за важността на това да ограничим до минимум вредните емисии в атмосферата, от Тесла предлагат именно такава възможност. Зареждането на автомобилите им с електричество ги обединява с всички организации и хора, стремящи се към подобряването на общото състояние на планетата. Това отличава Тесла с мисия, които се простира отвъд автомобилната индустрия. Съпричастността към такава кауза неминуемо печели изключително много хора на страна на бранда.

Фигурата на Илън Мъск

Изпълнителният директор на компанията е една от най-обаятелните личности на нашето време. Иновативният бизнесмен не ограничава дейността си само до производството на коли – начело е на още четири мултимилионни компании, една от които е SpaceX. Всеизвестният с безкомпромисността си по отношение на бизнеса Мъск е изключително обаятелна и зареждаща личност, демонстрираща убеждението, че, в действителност, нищо не е невъзможно. Илън Мъск служи за пример на милиони хора по света – всички те са впечатлени от новаторския му подход и високите цели, които си поставя ежедневно.

Безспорно за Тесла се очертават светли години, особено ако преходът към електрически автомобили се случи по-скоро в световен мащаб.

Вашият коментар