допълнителни доходи

Идеи за увеличаване на месечния доход

Финанси

Ако сте част от онези, които биха имали нужда от завишаване на сумата, която постъпва ежемесечно по сметката им, то този текст би бил от полза.


Едва ли съществува човек, на когото парите да стигат и да не желае да печели повече. Чували сме твърдението, че човек се приспособява изключително лесно и бързо към хубавото – с колкото повече пари разполага на месец, толкова по-склонен е да харчи повече. Разбира се, има и хора, които предпочитат да спестяват, за да са подготвени и финансово стабилни при всякакви непредвидени ситуации.

Независимо от кой тип сте, едва ли бихте отказали допълнителен месечен доход. Представяме ви няколко идеи, чрез които бихте могли да спечелите допълнителни суми и да ги разпределите така, че да отговарят максимално добре на нуждите на ежедневието ви.

Почиствайте домове

Редица семейства и офиси търсят хора, които да им помагат с хигиената в дома или на работното място. Ако работите с гъвкаво работно време и разполагате с достатъчно свободни часове, бихте могли да предложите услугите ги за почистване на апартаменти и офиси. Ще се изненадате колко бързо ще откриете хора, които търсят именно такива услуги. В повечето случаи, ангажиментът би бил веднъж седмично, така че тази дейност не би отнемала твърде много от личното ви време.

Предложете забавачни услуги

Ако имате опит в отглеждането на деца, то това определено е нещо, което също бихте могли да правите като допълнително занимание, за което да получавате възнаграждение. Все повече семейства търсят активно услугите на бавачка – веднъж, след като сте спечелили доверието им, е твърде вероятно хората да предпочитат да работят само и единствено с вас, защото вече ще ви познават и притесненията им драстично ще намалеят. Ако имате възможност целодневно да осигурите тази услуга, тогава се насочете към работещи семейства, които отсъстват през деня. Бихте могли и да сте на разположение за определени часове, когато родителите имат някакъв личен ангажимент и имат нужда от помощник в грижите за детето.

Предложете да разхождате кучета

Ако обичате животни и в квартала ви гъмжи от четириноги приятели, бихте могли да помислите и в тази насока – стопаните на кучета често са изморени след дългия работен ден или ги чакат куп домакински задължения. Ще се изненадате колко от тях на драго сърце биха приели офертата ви понякога да разхождате домашните им любимци.

Вашият коментар