Как да получите най-добрата цена за застраховка гражданска отговорност

Как да получите най-добрата цена за застраховка гражданска отговорност

Финанси

Предварителната проверка и проучване на възможностите за застраховка гражданска отговорност на регистрираното МПС гарантират оптимално решение     

С придобиването на автомобил настъпва и задължението за сключване на валидна застраховка гражданска отговорност. Ако не разполагате с полица за защита за трети лица при възникване на пътни инциденти, това подлежи на наказателни санкции и прекратяване на регистрацията на возилото. 

За всеки водач търсенето на по-добра цена е възможно чрез предварителна проверка за застраховка гражданска отговорност. Едно кратко проучване наистина гарантира оптимално решение за бюджета Ви, тъй като цените за едно превозно средство варират и разликата може да се окаже осезаема.

С помощта на електронната платформа на Crediport избирате най-подходящата оферта в реално време, като получавате по бърз и удобен начин информация за актуалните предложения. 

Срокът на застраховката зависи от договорените условия, дали ще платите еднократно цялата сума или разсрочено, на няколко вноски. Ако внесете наведнъж дължимата стойност на полицата, гражданска отговорност е валидна за една година, а когато е на вноски – тя е за три или за шест месеца, в зависимост от избрания период за плащане.

При изчисляването на сумата за застраховката се включват няколко фактора.

От значение са категорията на превозното средство, следват мощността, обемът на двигателя, типът гориво, броят на местата в колата и регистрационният номер. Тук влияние оказват също населеното място, дали собственикът е физическо или юридическо лице, възрастта и неговият стаж зад волана. Не на последно място се има предвид и какво е предназначението на автомобила – за лична употреба, за таксиметрови услуги, за служебно ползване, състезателни или учебни цели. Това, което ще повлияе на окончателната цена на застраховката, е и цялата досегашна „история“, включително дали към момента има автокаско в дадена компания, регистрирани ли са щети и т.н.

Съществено е да се знае, че цената не е най-важното, върху което трябва да се фокусират потребителите. Дори когато застраховката е на малко по-висока стойност, това със сигурност означава, че са налице допълнителни предимства и покрития. Те имат своето ключово значение в дългосрочен план и са неоспорим бонус, от гледна точка на Вашето спокойствие.

На Crediport.bg може да се запознаете подробно с всеки аспект на предлаганите на пазара застрахователни продукти, тяхното качество и вариантите за персонални услуги, да получите ценен съвет кога е най-удачният момент за подновяване на полицата Ви за застраховка гражданска отговорност. Съдействието на застрахователните брокери е напълно достъпно и безплатно в онлайн пространството, което е допълнителен комфорт предвид забързаното ежедневие.