Как да останем информирани за доставката на международни пратки

Как да останем информирани за доставката на международни пратки

Интересно

Когато изпращате международни пратки до различни страни, за да сте сигурни в тяхната безопасна, сигурна и своевременна доставка, най-добре е да се договорите с утвърдена и доказана куриерска фирма, която обслужва всички дестинации, които ви интересуват. Въпреки това винаги е добре да разполагате и с възможност за проследяване, която ще ви даде детайлна информация къде точно се намира вашата пратка към момента и кога се очаква да бъде доставена. Подобна информация е от полза, както за изпращача, така и за получателя, за да може ефективно да планира времето си и да получи своята пратка, когато тя пристигне.

Изберете куриерска фирма, която предлага проследяване на всички международни пратки

Изберете да работите с куриерска компания, която предлага онлайн проследяване на пратките, независимо докъде ще пътуват. Подобна услуга може да ви предложи доказана фирма в бранша, която поддържа партньорски отношения с подизпълнители в различни страни по света. Само в такъв случай тя може да ви гарантира сигурна и проследима доставка на всички международни пратки, които планирате да изпратите до дестинациите, които ви интересуват.

Как се осъществява проследяването на международни пратки

След подаване на всяка пратката, куриерската компания ще ви предостави уникален номер, чрез който може да проследите статуса и местоположението на пратката в реално време като го въведете в сайта на компанията. Някои куриерски фирми разполагат и със специално разработени мобилни приложения, които осигуряват по-удобно проследяване на всякакви национални и международни пратки.

Добре е от ваша страна да предоставите на всеки клиент номера за проследяване на неговата пратка, за да знае кога да очаква доставката.

Абонирайте се за уведомления относно вашите международни пратки

Повечето куриерски компании предлагат услуги за уведомяване чрез електронна поща или SMS за основните етапи от доставката на подадените международни пратки. Можете да се абонирате за тези услуги, за да получавате известия за всяка промяна в статуса на пратката.

Свържете се с куриерската фирма за всеки въпрос, който ви тревожи относно вашите международни пратки

Когато работите с надеждна куриерска компания, може да разчитате на професионални отговори от нейните служители по всеки въпрос, който имате относно движението на вашите международни пратки. Ако срещате някакви затруднения с проследяването на някоя от пратките, не се колебайте да се свържете с екипа за  поддръжка на клиенти на куриерската компания. Те могат да ви предоставят допълнителна информация или да ви помогнат да решите проблема.

Някои куриерски компании предлагат възможност за онлайн чат на своите уебсайтове, което също е добър вариант бързо да получите информация за всички международни пратки, които ви интересуват.

Проверявайте редовно статуса на всички международни пратки, които сте изпратили

Създайте си необходимата организация, особено ако изпращате много международни пратки до различни дестинации. Регулярно се информирайте как върви доставката им, за да сте спокойни, че всичко е наред или да реагирате своевременно при евентуални проблеми и затруднения. Благодарение на опцията проследимост може да гарантирате на своите клиенти качествена и сигурна доставка, изпълнена в уречените срокове.