eggs

Идеи за ястия, когато времето не е на ваша страна

Здравословно

Има твърде много моменти, в които времето ви притиска и не разполагате с достатъчно, за да осъществите всичките си планове за деня.


Работа, срещи, графици, грижи за децата – ежедневието ви би могло да се изпълни до такава степен, че да нямате възможност да вмъкнете нищо друго за правене.

След един такъв ден вероятното последното, което ви се иска да вършите, е приготвянето на вечерята за семейството. Независимо дали кулинарията ви е страст, има моменти, в които човек е просто твърде изморен или зает, за да се развихри в кухнята, както подобава.

Затова днес сме ви подготвили няколко идеи за ястия, които са много вкусни и съвсем не изискват време за приготвяне. Те ще бъдат спасителният ви вариант за моментите, в които предпочитате да прекарате пълноценно време със семейството около масата, вместо до печката.

Яйцата не са подходящи само за закуска

Макар и да се срещат най-често сутрин в дневното ни меню, яйцата са чудесен вариант и за обяд, и за вечеря, когато не разполагаме с достатъчно време, за да приготвим нещо по-специално. Бихте могли да ги консумирате в няколко различни варианта, така че никак не сте ограничени до това да приготвите нещо скучно за похапване. Пържени, варени, на очи, като омлет с разнообразни съставки – яйцата са винаги на разположение, за да ви осигурят пълноценно, полезно и вкусно меню.

Картофи на фурна

potatoes

Бихте могли да приготвите чудно вкусни картофи, като просто ги изпечете на фурна с подправки и масло. От една страна, приготвени по този начин те са доста по-здравословни от това да са пържени, а от друга – пестите време, в което иначе бихте стоели над тигана. Нарежете картофите на едро, добавете щедро количество масло и подправки като сол, черен и червен пипер, розмарин, мащерка и малко вода. Ще се изненадате колко вкусни ще са картофите, приготвени по този начин. Можете да бъдете сигурни, че ще се харесат на цялото семейство.

Паста

pasta

Пастата е чудесен избор за онези, които са истински ценители на вкусните ястия. Заложете на порция пене, талиатели, фетучини или спагети и ги подчертайте с вкусен песто сос например. Въображението е на ваша страна. Времето за приготвяне е наистина кратко. Да ви е вкусно!

Вашият коментар