рецепти

Няколко бързи идеи за рецепти за вечеря

Здравословно

Често се случва да не сме в кондиция за бързи и сложни ястия. Иска ни се да приготвим нещо вкусно за хапване, с което да зарадваме семейството и близките си, но, същевременно, да не се изисква от нас да прекарваме дълги часове в кухнята.


Ето защо днес сме ви подготвили няколко идеи за бързи и лесни вечери, чрез които ще очаровате гостите си.

За кратко време бихте могли да приготвите паста и да я гарнирате с вкусен сос. Дали ще изберете спагети, талиатели, фетучини или лазаня, изборът се пада изцяло на вас. Някои от любимите на мнозина сосове за паста включват пестото и класическия доматен сос. Ако пък сте фенове на месото, бихте могли да забъркате чуден сос „Болонезе“, добавяйки телешка кайма, чесън и босилек към доматите.

Яйцата са най-добрият приятел на онези от вас, които искат ястието да е и бързо за приготвяне, и особено полезно и питателно. Яйцата позволяват да бъдат приготвени по всевъзможни начини – може да ги сготвите бъркани, на очи, варени, по панагюрски… Опциите пред вас са извънредно много и всеки един от крайните резултати би бил особено вкусен.

Картофите са друго ястие, което бихте могли да приготвите по различни начини и което е особено любимо на много хора. Бихте могли да ги поднесете варени, на пюре, печени с подравки или пържени със сирене. Гарантираме, че ще задоволите вкусовите рецептори на гостите си.

За феновете на пилешкото даваме идея за пилешки хапки. Те са изключително вкусни, приготвят се бързо, а в компанията на един сос са божествени. Бихте могли към тях да включите различни видове гарнитури, в компанията на които хапките със сигурност ще поблазнят дори и капризните сред вас.

Различните видове крем супи са също бързи за приготвяне, а и са особено полезни. Ако искате да приемате витамини и полезни съставки с вечерята си, то този вариант би бил изключително подходящ за вас. Картофената крем супа е една от най-любимите на мнозина, а ако сте настроени експериментално, бихте могли да приготвите и такава от тиква, моркови, че дори и царевица и броколи.