Versace Blue Jeans – ароматната икона на 90-те, която завладява и днес

Versace Blue Jeans – ароматната икона на 90-те, която завладява и днес

Мода и красота

Versace Blue Jeans е представен на пазара през 1994 година. Той е флагман на колекцията Gianni Versace Jeans Couture на италианския дизайнер. Ароматът се превръща в една от емблемите на младежкото бунтарско движение през 90-те години на миналия век, което носи сини дънки и е вдъхновено от гръндж и хип-хоп културата. Както тогава, така и сега Versace винаги е бил възприеман от младежите като отличителен белег за разкош и успех в живота. Клиентите-звезди, на които марката разчита за своите представяния, засилват усещането, че всички нейни продукти са нещо, което задължително трябва да имаме, но то е трудно достижимо и е предназначено само за избрани. Затова и по-достъпните линии на бранда са прегърнати мигновено от масовата аудитория, която вижда в тях своята възможност да се докосне до живота и имиджа на „звездите“.

Versace Blue Jeans носи нотка носталгия

Versace Blue Jeans напомня за радостите на младостта. Ароматът е свеж, безгрижен и безразсъден. Неговият момчешки чар несъмнено привлича внимание и до днес с чистотата и освободеността, които излъчва. Създател на този цветен, цитрусов, пикантен и дървесен аромат е парфюмеристът Жан-Пиер Бетуар. Уханието не практика е преходна форма между класическата мъжка парфюмерия от 80-те години и специфичната сладка мъжественост на новия век.

Versace Blue Jeans е истински детонатор на експлозия от нов тип аромати

Versace Blue Jeans мъжки парфюм
Parfium.bg

Редица анализатори определят Жан-Пиер Бетуар като основоположник на мъжката парфюмерия на 21-ви век. Взаимодействието на нотките в Blue Jeans е абсолютно невероятно и е категорично признание за таланта на Жан-Пиер Бетуар, който е успял да ги слее хармонично. Парфюмът е подходящ за носене през студените зимни дни, както и за по-хладното време през пролетта и есента, което позволява на аромата да се разкрие пълноценно. Удобен е за ежедневието, тъй като не е натрапчив и може да се впише успешно във всяка ситуация.

Връхните нотки на парфюма Versace Blue Jeans са изненадващо съчетание от цитруси, бергамот, галбан, хвойна и елегантно докосване на роза и здравец. Сърдечните акорди от лавандула, жасмин, индийско орехче и виолетови цветя добавят щипка нетрадиционна класа, преди да отстъпят място на дървесните базови акценти от кедър, сандалово дърво, ветивер и дърво от ирис. Топлите нотки на кехлибар, ванилия и мускус нежно обгръщат необичайната хармония на този ароматно-дървесен аромат.

Опаковката на Versace Blue Jeans е истински хит в края на миналия век

Опаковката „бутилка в кутия“ печели широка популярност в края на миналия век. Популяризирана е за първи път от Жан-Пол Готие, но се превръща в истински хит с Versace Blue Jeans. Опаковката допълва по най-добрия начин младежкия аромат на италианския бранд, като подчертава неговия весел, младежки и закачлив характер.

Versace Blue Jeans е аромат вдъхновение за всеки съвременен рицар, който се бори със суровите детайли на действителността. Независимо на каква възраст сте, той събужда у вас сила за нови върхови постижения.