3 съвета за стегнaт корем

Здравословно

Нищо героично. Просто коригирайте гардероба си, изхвърлете няколко дрехи и отделете 10 минути на ден за тренировки.

1. Променете гардероба

Носете коригиращо бельо

Добре избраното бельо моментално направи корема по-плосък. И не е необходимо да носите плътно прилепнали бодита или средновековни корсети (въпреки че те също работят). Купете чорапогащи и бельо, изработени от дебела тъкан с висока талия. Не забравяйте обаче, че не можете да носите всичко това за повече от 4-5 часа на ден, за да не нарушите кръвообращението.

Изберете дрехи по ваш размер

Дори и най-стройното момиче ще изглежда пълно с тесни дрехи. Да, неприятно е да осъзнаеш, че влизаш в „S“ трудно. Но се примирявате с реалността. В дрехи с вашия размер ще изглеждате по-добре. Почувствай разликата:

Предпочитайте конкретни модели

А-линия

Ако искате да скриете стърчащия корем, по-добре е да изоставите плътно прилепналите модели. С трапец, модерен през 60-те, ще изглеждате добре. Свободните рокли ще прикрият проблемните зони.

Силует в стил ампир

Топове и рокли с талия под гърдите не само правят бюста по-пищен и привлекателен, но и скриват изпъкналото коремче.

Топове свободна кройка

Въздушните и меко течащи тъкани няма да се разтягат върху стомаха. Само не прибирайте горната си част в панталоните. Така създавате ясна граница под талията и правите допълнителен акцент върху проблемната част на тялото.

Топове и рокли с акцент върху гърдите

Ярък модел, контраст на цветове, набори или дантели ще привлекат всички погледи само към бюста.

Панталони и поли с висока талия

Ако се притеснявате за отпуснатият корем, избягвайте модели, които се държат на бедрата. Те ще впият в тялото и ще създадат излишни издутини. Изберете панталони и поли до кръста: те работят на принципа на корсет, а също така визуално правят краката по-дълги.

Изберете правилните материи и цветове

Не трябва да носите неща от тънки опъващи се тъкани: те ще подчертаят проблемните зони. Изберете плътни материали като лен и памук. Те поддържат добре формата си, като помагат за задържане и стягане на корема.

Недостатъците на фигурата ще скрият тъмни студени нюанси. Топлите цветове визуално разширяват силуета по същия начин, както някои модели. Хоризонтални ивици, голям грах или каре, голямо количество блясък, всичко това е забранено.

2. Внимавайте с храната

Специална диета за корема не съществува. Тялото губи и натрупва равномерно мастната тъкан по цялото тяло. Ако искате да намалите талията си, просто започнете да се храните правилно със здравословни храни, които може да поръчате от foodpanda .

Но има продукти, които могат да предизвикат прекомерно образуване на газове. За да не ходите с подут корем, се откажете:

Бял хляб с мая. Това е основната причина за излишните килограми и неправилната функция на червата.

Захар. Чаят и кафето са добри без рафинати, а броят на карамелите и бисквитките трябва да бъде ограничен, докато достигнете перфектни форми.

Течни калории. Сладката сода, бирата и алкохолът са пълни с калории, но не дават никаква ситост.

Бобови растения и зеле. Въпреки че тези храни се вписват в здравословната диета, те допринасят за метеоризъм.

Между другото, проверете реакцията си към млечните продукти: вижте дали имате някакъв дискомфорт след чаша мляко или просто се подложете на тест. Много хора, без дори да го осъзнават, страдат от непоносимост към лактоза. Слабо се усвоява и пречи на работата на червата.

3. Правете упражнения

Странични повдигания на таза

Легнете по гръб, изпънете ръцете около тялото, сгънете краката в коленете и повдигнете таза така, че дясното бедро да бъде колкото се може по-високо. Задръжте в това положение няколко секунди и след това се върнете в изходна позиция, повторете с лявото бедро.

Направете 15 повторения.

Повдигания на таза

Легнете на гръб, повдигнете таза. Сложете дланите на корема. Отпуснете таза без да докосвате пода и извийте гръбначния стълб.

Първо опитайте да докоснете земята с долната част на гърба, след това с раменете и след това с раменете. Сега се издигнете плавно.

Извършете 15 повторения.