Най-добрите курорти в Турция за лятна почивка

Най-добрите курорти в Турция за лятна почивка

Lifestyle

Хитът на 2022, Турция е новата гореща дестинация за всички летовници. Голяма част от ваканционната забава се съсредоточава около крайбрежието на Егейско и Средиземно море на Турция, които се гордеят с отлични плажове и нощен живот, а популярните места, които непременно трябва да посетите по време на своята почивка в Турция 2022 са Анталия, Бодрум, Фетие и Мармарис.

Егейскто крайбрежие, простиращо се от север близо до Чаннакале, чак до полуостров Мармарис е популярна ваканционна дестинация за за много българи, популярна с чудесни плажове, красиви пейзажи и интересни исторически забележителности. Средиземноморският бряг продължава на изток от Мармарис, и завършва в югоизточната провинция Хатай. Средиземноморското крайбрежие на Турция е втората най-популярна дестинация в Турция след Истанбул. Лесно е да се разбере защо, когато погледнем огромния брой плажове, лъскави хотели и слънчевия климат. Това, което може да бъде трудно обаче, е да изберете къде точно да отидете, защото всеки регион има характер. Разнообразието е наистина огромно.

1: Слънчева Анталия

Регионът на Анталия има много атрактивни курорти, включително чаровната Алания, историческия Сиде, зеления Кемер, столицата на голф Белек, а и разбира се самата космополитна Анталия. Множество малки курортчета предлагат лъскави ол онклузив хотели и дълги плажове. Анталия е най-романтичният регион в Турция, показващ хармонично съчетание на природа, история и архитектура. Местните градски легенди казват, че в Анталия са живели богове и богини и не е трудно да се повярва, като се види безкрайната красота, характеризираща мястото. Златното слънце и лазурните морета осигуряват най-красивия фон на фона на забележителни древни руини като Аспендос и очарователния Калеичи. Има много неща за правене около Анталия, повечето от които са изгодни или дори безплатни; полюбувайте се на природата, на пристанището за яхти, посетете исторически и археологически обекти или се качете на круизна лодка и се насладете на гледки в Средиземно море.

2. Романтиката на Сиде

Изживейте романтичната история на Клеопатра и Марк Антоний. Сиде, малко и чаровно градче, с уникален исторически център, който на малко пространство представя някои от най-важните археологически обекти в историята като театър, храмове на Аполон и Артемида. Старинните гръцки и римски структури са в изобилие, но ще намерите и модерни и луксозни хотели, курорти и бутици. Казват, че морските дарове са най-пресните в този ваканционен курорт, но винаги можете да разберете сами!

3. Бодрум – Традиционен и модерен

Бодрум остава верен на традиционните ценности, като същевременно се движи напред с модерните тенденции, за да посрещне всеки тип летовник. Бюджетните хотели се редят в задните улички, докато в уединени места, петзвездните луксозни хотели предоставят неограничени глезотии за високи категории туристи. Извивите калдъръмени улички на стария базар водят до барове и заведения, за любителите на партита. Големи удобни крайбрежни ресторанти, предлагащи международна кухня, са само на кратка разходка от турските заведения за хранене, използвани само от местните жители. Огромно е разнообразието на Бодрум, което привлича и радва всички.

4. Фетие и красотата на Древна Ликия

Зашеметяващият регион Фетие има много места за престой и вълнуващи забавления за всички, от млади двойки до семейства с деца. Когато влезете в град Фетие, гробницата на Аминтас, символ на грандиозната култура от по-ранни векове, ви приветства. Географията на Фетие, характеризираща се с издигащи се и спадащи склонове, открива невероятна гледка към планински вериги. Наричано в историята Телмесос, във Фетие лятото е най-доброто време за посещение, когато туристите се наслаждават на каране на кану, парасейлинг и парапланеризъм. Олудениз, любим курорт на всички, може да се похвали с смайваща природна красота. Хълмовете от борови дървета заобикалят лагуната, която е с наситен, кралско син цвят, и заобиколена със златисти пясъци. Долината на пеперудите и известната Синя лагуна в Турция са задължителни спирки за всеки тук.

Има много невероятни места в Турция, които ще ти спрат дъха! Всеки град и курорт в тази прекрасна държава предизвиква уникални емоции, които могат да бъдат изпитани само като ги посетите. Turkuaz предоставя на любителите на пътешествията възможността да се възхитят на красотата на Турция, да усетят историята и традициите й, да опитат деликатесите и спецификата на местната кухня, да им позволи да се откъснат от ежедневните проблеми и да се извисят над ежедневието. Турция е дестинацията за твоята лятна почивка през 2022.