интериор

Интериорни идеи, които ще направят дома ви особено уютен тази есен

Дом и Градина

Обзавеждането вкъщи подчертано много може да помогне в случаите, когато човек не се чувства особено добре емоционално. Знаем, че обкръжаващата обстановка е в състояние да повлияе изключително позитивно – ако се обградите с вещи и мебели, които карат помещението да се усеща уютно, то определено бихте се почувствали по-добре. Затова и много семейства отделят време, енергия и средства в това да превърнат дома си в едно истинско райско кътче. Никак не е необходимо да хвърляте прекалено много финансови средства – често и само няколко интериорни трика и подредби ще ви помогнат да постигнете чувство на хармония и баланс.

В днешната статия се вдъхновяваме от есента – предоставяме ви няколко идеи, чрез които бихте могли да внесете много изящество и приятни усещания. Превърнете дома си в място, в което ще ви е приятно да пребивавате.

Заложете на лампички в интериора – с изненада ще установите колко приятна правят атмосферата

Далеч не само периода по Коледа е подходящ за поставянето на лампички из апартамента. На пазара има изобилие от осветителни опции в топли или студени цветове. Разбира се, за извънпразничните периоди заложете на едноцветни варианти. Лампичките в хола или спалнята например спомагат да се чувствате много по-приятно и уютно в стаята. Идеален вариант са вечер, когато бихте искали да се потопите в релакс и спокойствие – разчитайте само на тяхната светлина, когато сте в настроение за филм или просто желаете да се насладите на чаша чай.

Не пренебрегвайте ролята на килимите

Интериорните тенденции в това отношение сякаш заемат и двете крайности – някои семейства осезаемо повече предпочитат липсата на каквито и да подови настилки, докато други пък считат, че именно килимите спомагат за усещането на уют и комфорт в дома. Ако спадате към групата на вторите, то ви съветваме периодично да сменяте подовите настилки – така с малко средства ще съумеете да промените изцяло атмосферата в помещението. През есенно-зимния сезон бихте могли да заложите на по-плътни килии или на такива с дълъг косъм. Това ще внесе още повече уют в помещението.

Създайте контрасти в стените

През последните години много нашумя контрастното боядисване на стените в стаята. Бихте могли да заложите на цвят за една стена, различен от основния за останалите. Така придавате характер и тотално сменяте облика на хола си например.